Inspiratie voor een Levende tuin

Wil je een natuurlijke, levende tuin met plek voor vlinders, padden, egels, enzovoorts? Dan vind je hier enkele basistips om je tuin met weinig moeite tot een klein dierenparadijs om te toveren. Een natuurlijke tuin met weinig verhard oppervlak is ook een tuin die regenwater vasthoudt en in de grond laat infiltreren. Zo doe je ook je best om wateroverlast en zelfs grotere overstromingen te helpen voorkomen. Veel groene tuinen bij elkaar bieden leefruimte aan vele dieren en inheemse planten daarnaast houden regenwater vast. Iedere groene tuin telt mee om iets te doen aan het grote verlies van biodiversiteit in Nederland.

  • Zingende vogels en mooie vlinders
  • Je tuin als prachtig insectenhotel
  • Een mooie vijver voor jou én de libelle
  • Maak een stapelmuurtje van oude tegels

Stappen voor een
levende tuin

Hoe doen andere
bewoners het?

De tuin van Jan en Anneke Löwik

"De vijver en het overdekte terras met uitzicht op de tuin zorgen ervoor dat je kan genieten van heel veel soorten vogels, vlinders en insecten en zelfs onlangs een bunzing!"

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin

De tuin van De water- en plantentuin van Els en Evert

"In de vijver leven allerlei diertjes en plantjes in die je ook in de sloot tegenkomt, de visjes en kikkers leven er al vele jaren. De beweging en bloei van de vijver in de voortuin trekt vooral kinderen en voorbijgangers aan!"

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin

De tuin van Alexandra

"Wie graag mee wil helpen en Futselaar wil worden, kan er altijd nog bij! Goed voor je beweging en de gezelligheid."

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin